Välj ditt språk:

E-LLIPSE

Nätverksbaserad Livslång Utbildning i Suicidprevention i Europa

 • Samordnare:
 • Partners:

Om ELLIPSE

ELLIPSE - ett självmordsförebyggande nätverksbaserat program för studenter i högre utbildning i fem länder i Europa (Sverige, Norge, Österrike, Ungern och Polen). Region Blekinge i södra Sverige är koordinator för ELLIPSE-projektet. Programmet kommer att utvecklas av professionella, brukare och studenter under de kommande tre åren. För att delta i skapandet av programmet kan du uttrycka ditt intresse via vår webbplats eller via e-post.

Projekt ELLIPSE finansieras av Erasmus + -programmet för Europeiska unionen.

Vårt team

 • Anna Baran SE: Region Blekinge Mer information Anna Baran, PhD, MD, MBA. Psykiater. Suicidolog. Expert i arbetsgruppen för suicidprevention i Region Blekinge. Ordförande i mediagrupp i arbetsgruppen för förebyggande av självmord och depression vid Hälsoministeriets Folkhälsoråd i Polen. Medförfattare till tre handböcker i förebyggande av självmord - för mediefolk, för personer som intervjuas i media och för moderatorer och administratörer av internetnätverk. Intresse: simning, segling, fotografering och språk. E-postadress till ELLIPSE-projektkoordinator: annabaran00@gmail.com
 • Caroline Karlsson SE: Region Blekinge Mer information Caroline Karlsson, Blekinge Kompetenscentrum, ekonom. Hon har arbetat på Region Blekinge sedan 6 år tillbaka. Intressen: att umgås med familj och vänner, träning, matlagning och resor. .
 • Maiellen Stensmark SE: Spes Blekinge Mer information Maiellen Stensmark. Socionom/samhällsplanerare, aroma- och akupressmassör och lärare i spanska. Hon är ideell ordförande i SPES Blekinge sedan 2010. Expert i arbetsgruppen för suicidprevention i Region Blekinge. Författare till en bok (2015) om sorg, relationen till en dotter och hennes självmord vid 21-års ålder, 2004 och till hemsidan och bloggen forebyggsjalvmord.se. Intressen: dans, segling, simning, konst och naturen.
 • Jessica Nivebro Lindberg SE: Spes Blekinge Mer information Jessica Nivebro Lindberg. Styrelseledamot i SPES Blekinge. Hon har arbetat i social och medicinsk vård hela sitt liv, med äldre och med människor som behöver stöd för funktionshinder. Hon och hennes man är familjehem för barn och ungdomar som samhället behöver placera i skydd. Hon har förlorat sin son i självmord. Intressen: familj, promenader i skogen.
 • Nestor D. Kapusta AUT: Medizinische Universität Wien Mer information Nestor D. Kapusta är docent vid avdelningen för psykoanalys och psykoterapi vid Medicinska universitetet i Wien (MUW) och chef för gruppen för självmordsforskning. Han är ledamot i österrikiska hälsoministeriets vetenskapliga rådgivande nämnd som genomför det nationella självmordsförhindrande programmet (SUPRA), och chef för en nationell 'Gatekeeper Curriculum in Suicide Prevention Project.'. Intresse: familjen.
 • Paul Plener AUT: Medizinische Universität Wien Mer information "Paul Plener är chef för universitetsavdelningen för barn- och ungdomspsykiatri vid Medicinska universitetet i Wien. Barn- och ungdomspsykiater. Kordinator för de tyska kliniska riktlinjerna för suicidalitet hos barn- och ungdomar och NSSI hos barn och ungdomar. Citat: "Om det inte var för den sista minuten, skulle inget bli gjort." (Mark Twain)"
 • Karoly Oriold HU: Oriold és Társai Mer information Karoly Oriold. Konstterapeut och gruppanalytiker. Generaldirektör för Oriold & Co. Grundare av Home inside of soul Foundation, en av de viktigaste stiftelserna inom området självmordsförebyggande i Ungern. Han skrev ett kapitel i boken Understanding Suicide redigerad av prof. Philippe Courtet. Hans stiftelse hjälper efterlevande efter självmord, tränar frivilliga för att hjälpa dem. Intressen: självmordsförebyggande (sedan 2002), joggning, simning och att resa.
 • Krisztian Indries HU: Oriold és Társai Mer information Krisztian Indries är en klinisk psykolog, han är adjungerad professor vid Eötvös Loránd University, Fakulteten för Social Sciences, Budapest, Ungern. Han är engagerad i studenternas hälsa och han är också engagerad i förebyggandet av självmord. Intresse: Japansk kultur.
 • Lena-Maria Haugerud NO: LFSS Mer information Lena-Maria Haugerud. VD och grundare av LFSS med 44 års personlig erfarenhet av självmordsfrågor, utöver många års erfarenhet som släkting. Hon är certifierad psykiatrisjuksköterska och har arbetat mer än ett decennium med cancerpatienter och människor i kris.
 • Johnny Waerp NO: LFSS Mer information Johnny Waerp, specialist i klinisk vuxenpsykologi, Examen i våldsriskbedömningar från Universitetet i Molde, Norge. Examen i rådgivning. Godkänd rådgivare av Norska Psychology Federationen NPF.
 • Daria Biechowska PL: pts Mer information Daria Biechowska, Doktor i psykologi, specialist i folkhälsa. Biträdande professor och chef för Folkhälsodepartementet vid Institutet för psykiatri och neurologi i Warsawa. Expert i arbetsgruppen för förebyggande av självmord och depression vid Hälsominiteriets Folkhälsoråd. Sekreterare i den polska föreningen för suicidiologi (PTS). Intressen: film, spinning och snooker.
 • Jolanta Palma PL: pts Mer information Jolanta Palma: lärare med 18 års arbetslivserfarenhet från gymnasiet, med erfarenhet av psykologisk rådgivning och krishantering. Expert i arbetsgruppen för förebyggande av självmord och depression vid Hälsominiteriets Folkhälsoråd. Medlem i styrelsen i den polska föreningen för suicidiologi (PTS). Intressen: bergsklättring och cykling.
 • Marta Makara-Studzińska PL: Uniwersytet Jagielloński Mer information Marta Makara-Studzińska: klinisk psykolog, folkhälsospecialist, psykoterapeut och psykoterapeutisk handledare. Professor vid Jagiellonian University Collegium Medicum. Chef för avdelningen för hälsopsykologi vid fakulteten för hälsoforskning. Expert i arbetsgruppen för förebyggande av självmord och depression vid Hälsoministeriets Folkhälsoråd. Intressen: segling och basket.
 • Tomasz Milewicz PL: Uniwersytet Jagielloński Mer information Tomasz Milewicz M.D., Ph.D. MBA - en reproduktiv endokrinolog och OB / Gyn-specialist med 25 års erfarenhet som arbetar vid Institutionen för obstetrik och gynekologi vid Jagiellonian Universitet Medicinska Fakulteten i Krakow. Intressen: arbete, cykling och att resa.
 • Radoslaw Pawelec PL: Uniwersytet Warszawski Mer information Radoslaw Pawelec - Professor vid Warszawa universitet (sedan1985). Chef för Institutionen för mediespråk vid fakulteten för journalistik, information och bibliologi. Medförfattare till två handböcker i självmordsförebyggande. Expert i mediagruppen, i arbetsgruppen för förebyggande av självmord och depression vid Hälsoministeriets Folkhälsoråd. Intressen: Maratonlöpare.
 • Halszka Witkowska PL: Uniwersytet Warszawski Mer information Halszka Witkowska – MA i kulturstudier vid Warszawa universitet, doktorand vid fakulteten för 'Artes Liberales'. Ledamot i fakultetens doktorandförening, medlem av styrelsen för den polska föreningen för Suicidology (PTS), Expert i mediagruppen för arbetsgrupen i prevention av suicid och depression vid Hälsoministeriets Folkhälsoråd. Intressen: Ridning, hoppning (medaljör i Polska Mästerskapen, tidigare medlem i Polska landslaget).

Hur hanterar man frustration och ångest?

Tidigare pratade vi om olika sätt att lindra stress under pandemin. Men vad ska vi göra om den stigande pressen orsakar förkrossande frustration och ångest? Vi kan arbeta igenom det - försedda med några användbara tips!

Kontaktformulär