Velg ditt språk:

E-LLIPSE

Nettverksbasert livslang læring i forebygging av selvmord i Europa

 • Koordinator:
 • Samarbeidspartnere:

Om ELLIPSE

ELLIPSE - et online program for selvmordsforebygging for studenter i høyere utdanning i fem land i Europa (Sverige, Norge, Østerrike, Ungarn og Polen). Blekinge Regionen i Sør-Sverige er koordinator for ELLIPSE-prosjektet. Programmet vil bli utviklet av fagfolk, brukere og studenter i løpet av de neste tre årene. For å delta i etableringen av programmet kan du vise din personlige interesse ved å kontakte oss via vår hjemmeside eller via e-post.

Prosjekt ELLIPSE er medfinansiert av Erasmus +programmet -den Europeiske Union.

First International Seminar on Education in Suicide Prevention (IS-ESP) ❯

Vårt team

 • Anna Baran SE: Region Blekinge Mer informasjon Anna Baran: MD, PhD, MBA. Psykiater. Suicidologist. . Styreleder i mediegruppen til arbeidsgruppen for forebygging av selvmord og depresjon ved Folkehelserådet ved Helsedepartementet i Polen. Ekspert i arbeidsgruppe for selvmordsforebygging i Blekinge-regionen. Medforfatter av tre håndbøker innen selvmordsforebygging: for mediefagfolk, for personer som er intervjuet i media og for moderatorer og administratorer av internettnettverk. Interesse: selvmordsforebygging (siden 2005), svømming, seiling, fotografi, språk. E-postadresse til ELLIPSE prosjektkoordinator: annabaran@gmail.com
 • Caroline Karlsson SE: Region Blekinge Mer informasjon Caroline Karlsson, Blekinge Kompetenscentrum, regnskapsfører. Hun har jobbet i Blekinge-regionen siden for 6 år siden. Interesser: å tilbringe tid med familie og venner, trene, lage mat og reise.
 • Maiellen Stensmark SE: Spes Blekinge Mer informasjon Maiellen Stensmark. Lærer i spansk språk. Sosialarbeider / samfunnsplanlegger, aroma- og akupressurmassør. Hun er styreleder for ideell organisasjon, SPES Blekinge, siden 2010. Forfatter av en bok (2015) om sorg, forholdet til en datter og hennes selvmord i en alder av 21, 2004. Hun skriver en blogg om selvmordsforebygging . Interesser: dans, svømming, seiling, kunst og natur.
 • Jessica Nivebro Lindberg SE: Spes Blekinge Mer informasjon Jessica Nivebro Lindberg. Et styremedlem i SPES Blekinge. Hun har jobbet i sosial og medisinsk behandling hele livet, med eldre og med mennesker som trenger funksjonshemming. Hun og mannen er familiehjem for barn og unge som samfunnet trenger å plassere i ly. Hun har mistet sønnen i selvmord. Interesser: familie, gå i skogen
 • Nestor D. Kapusta AT: Medizinische Universität Wien Mer informasjon Nestor D. Kapusta er docent vid avdelningen for psykoanalys og psykoterapi vid Medicinska universitetet i Wien (MUW) og kokk for gruppen for självmordsforskning. Han er ledamot i østerrikiska helsoministeriets vetenskapliga rådgivande nevnd som gjør det nationella självmordsförhindrande program (SUPRA), og kokk for en nasjonell ”Gatekeeper Curriculum in Suicide Prevention Project” finansierad av Federal Social Insurance 2015.
 • Paul Plener AT: Medizinische Universität Wien Mer informasjon "Paul. Plener. Leder for universitetsavdelingen for barne- og ungdomspsykiatri ved det medisinske universitetet i Wien. Barne- og ungdomspsykiater. Koordinator for de tyske kliniske retningslinjene for suicidalitet hos barn og unge og NSSI hos barn og unge. Sitat: ""Hvis det ikke var i siste øyeblikk, ville ingenting gjort."" (Mark Twain)"
 • Karoly Oriold HU: Oriold és Társai Mer informasjon Karoly Oriold. Kunstterapeut og gruppeanalytiker. Administrerende direktør i Oriold & Co. Grunnlegger av Home inside of soul Foundation, en av de viktigste grunnlagene i området for selvmordsforebygging i Ungarn. Han skrev et kapittel i boken Understanding Suicide redigert av prof. Philippe Courtet. Hans grunnlag hjelper de overlevende i forebygging, utdanner frivillige til å hjelpe de overlevende. nteresser: selvmordsforebygging (siden 2002), jogging, svømming, reiser.
 • Krisztian Indries HU: Oriold és Társai Mer informasjon Krisztian Indries er klinisk psykolog, han er adjunkt ved Eötvös Loránd University of Social Sciences, Budapest, Ungarn. Han er involvert i studenthelse og er også involvert i selvmordsforebygging. Interesser: japansk kultur.
 • Lars Lien NO: Sykehuset Innlandet HF Mer informasjon Lars Lien, professor, Høgskolen i Innlandet, Fakultet for helse- og sosialvitenskap (www.inn.no). Utdannet lege, med spesialisering i samfunnsmedisin og psykiatri. Nasjonal kompetansetjeneste for samtidig rusmisbruk og psykisk lidelse Sykehuset Innlandet (www.rop.no). Hobbier og interesser. Jeg er veldig glad i lese både romaner og fagbøker og å lytte til musikk, sælrig opera. Så er jeg mye ute i naturen på kajak, sykkel, ski eller løpe/fjellsko.
 • Anita Mlodozeniec NO: Sykehuset Innlandet HF Mer informasjon Anita Mlodozeniec Ph.D., MD, spesialist i voksenpsykiatri, spesialist i rus- og avhengighetsmedisin. Ph.D. thesis: “Suicidal thinking among patients with schizophrenia and schizoaffective disorders”. Co-forfatter og forfatter av bøker og artikler om selvmordsrisiko blant ungdommer og pasienter med psykiske lidelser. Intereser: yoga og tennis.
 • Daria Biechowska PL: PTS Mer informasjon Daria Biechowska. Doktor i psykologi, spesialist i folkehelse. Assisterende professor og leder for avdeling for folkehelse ved Institutt for psykiatri og nevrologi i Warszawa. Sekretær for den polske foreningen for suicidologi. Ekspert i arbeidsgruppen for forebygging av selvmord og depresjon ved Folkehelserådet i Helsedepartementet. Interesser: film, spinning, snooker.
 • Jolanta Palma PL: PTS Mer informasjon Jolanta Palma: en lærer med 18 års arbeidserfaring på en videregående skole, med erfaring fra psykologisk rådgivning og kriseintervensjon. Suicidologist. Ekspert i arbeidsgruppen for forebygging av selvmord og depresjon ved Folkehelserådet i Helsedepartementet. Et medlem av styret i den polske foreningen for suicidologi. Interesser: fjellklatring, sykling.
 • Marta Makara-Studzińska PL: Uniwersytet Jagielloński Mer informasjon Marta Makara-Studzińska: klinisk psykolog, spesialist i folkehelse, psykoterapeut og psykoterapeut. Professor ved Jagiellonian University Collegium Medicum. Leder for Institutt for helsepsykologi ved Fakultet for helsevitenskap. Ekspert i arbeidsgruppen for forebygging av selvmord og depresjon ved Folkehelserådet i Helsedepartementet. Interesser: seiling, basketball.
 • Tomasz Milewicz PL: Uniwersytet Jagielloński Mer informasjon Tomasz Milewicz M.D., Ph.D. MBA - en reproduktiv endokrinolog og spesialist i OB / Gyn med 25 års erfaring som arbeider i Institutt for fødsels- og gynekologi ved Jagiellonian University Medical Fakultet i Krakow. Interesser: jobb, sykling, reiser.
 • Radoslaw Pawelec PL: Uniwersytet Warszawski Mer informasjon Radoslaw Pawelec. Professor ved Warszawa-universitetet (1985-). Leder for Institutt for mediespråk ved Fakultet for journalistikk, informasjon og bibliologi. Medforfatter av to håndbøker innen selvmordsforebygging. Ekspert i mediegruppen til arbeidsgruppen for forebygging av selvmord og depresjon ved Folkehelserådet ved Helsedepartementet. Interesse: maratonløper.
 • Halszka Witkowska PL: Uniwersytet Warszawski Mer informasjon Halszka Witkowska - MA i kulturstudier ved universitetet i Warszawa. Ph.d.-student ved fakultet for 'Artes Liberales'. Medlem av PhD Student Union og styret i den polske foreningen for suicidologi (PTS). Ekspert i mediegruppen til arbeidsgruppen for forebygging av selvmord og depresjon ved Folkehelserådet ved Helsedepartementet. Interesse: ridning, hopping (medaljevinner av det polske mesterskapet, tidligere medlem av det polske landslaget)

Verdensdagen for selvmordsforebygging 2021

"World Suicide Prevention Day (WSPD) ble først lansert i 2003 10. september av IASP med godkjenning av Verdens helseorganisasjon (WHO). Den 10. september hvert år har blitt utpekt som en måte å fokusere oppmerksomheten på problemene med selvmord verdensomspennende". https://www.iasp.info/wspd2021/

Innholdsfortegnelse:
0:22 Professor David Jobes, The Catholic University of America, Washington DC, USA
1:14 Førsteamanuensis Thomas Niederkrotenthaler, Medisinsk universitet i Wien, Østerrike
2:10 Professor Marco Sarchiapone, Universitetet i Molise, Italia
 

Kontaktskjema